Hjort ytrefilet i sous vide med potetpurè og spennende blanding med epler, jordskokk, kantarell og tranebær

Denne retten er en av mine favoritt hjorteretter.

Beregn 200 g hjort ytrefilet per person. Hjorten legges i sous vide på 52 grader i minimum 2,5 time med olivenolje, salt og pepper i posen.

Rett før servering tas den opp og brunes raskt på grillen. La den hvile i noen minutter, før den skjæres opp.

Rødvinsaus:

1 løk

Smør

2 fedd finhakkede hvitløk

3 dl rødvin

4 dl hjortekraft eller viltfond og vann

Fersk timian

3 dl fløte

Løken blankes i godt smør. Tilsett hvitløk. Tilsett rødvin og la det koke inn til nesten ikke noe. Tilsett hjortekraft og timian. La det småkoke i 15 minutter. Sil, så du får en klumpefri kraft. Tilsett fløten og la det småkoke til sausen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Du finner oppskrift på perfekt potetpurè her:

http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html

Grønnsaksblandingen finner du oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1537591265_stekte_epler_jordskokk_kantarell_og_tranebr.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg