Bortsj – russisk rødbetsuppe

Bortsj er en deilig russisk suppe, som  passer godt en kald høst eller vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurt å bruke engangshansker når du jobber med rødbetene.

6 rødbeter

2 løk

2 fedd hvitløk

1 gulrot

2 poteter

250 g rødkål

1,5 l kraft ev. vann og fond eller buljongterninger

2 laurbærblader

Salt og pepper

2 ss vineddik

Litt yoghurt naturell eller rømme

Rens og riv 5 rødbeter og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele. Tilsett rødbeter, finrevet gulrot, finrevet potet og rødkål i tynne strimler. Hell over kraft og tilsett laurbærblader, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv den siste rødbeten grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette gjør at suppen får den fine rødfargen). Smak til med vineddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme og godt brød, gjerne grovt.

 

Du finner oppskrift på et nydelig grytebrød her

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg