Kinesisk kylling med black pepper sauce

Hvis du er glad i pepper, er dette en vinner, men du kan tilpasse retten til din peppersmak.

4 kyllingfileter i strimler

1 rød paprika i strimler

1 løk i strimler

2 hvitløksfedd finhakket

5 vårløk, strimlet

3 ss raps eller solsikkeolje

Sausen:

3 ss light soyasaus, eller vanlig, om du ikke finner light i butikken

3 ss honning

2 ss østerssaus

1/2 dl vann

1,5 ss kinesisk risvin eller sherry

2 ss svart pepper grovmalt eller finhakket

Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett til side.

Varm oljen i en wok eller sautèpanne, du vil ha den skikkelig varm.

Når oljen er varm, freses kyllingen i ca. 4-5 minutter i den. Ta kyllingen ut av woken/panna og sett til side.

Tørk ut av woken/panna, varm ny olje og fres grønnsakene i 2 minutter. Ta dem ut av woken/panna og sett til side.

Tørk ut av woken/panna igjen, hell sausen oppi og la det koke til den er redusert til en klebrig karamelllignende substans. Tilsett kyllingen og grønnsakene og bland godt over varmen i ca 2 minutter til sausen dekker kjøttet. Sjekk at kyllingen er gjennomkokt.

Server med kokt ris.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg