Denne appelsinsausen smaker helt nydelig. Den passer bl.a. til all slags fjærkre, svin, hvit fisk og grillspyd.
Oppskriften er passe til 4 personer.
Kyllingen:
4 store kyllingfileter
80 g ost i 4 staver
Salt og pepper
8 strimler bacon
Skjær en lomme i kyllingfileten og trykk inn en stav med ost i den, enten en vellagret ost, en Jarlsberg eller en annen ost etter eget ønske. Krydre fileten med salt og pepper. Snurr 2 skiver bacon rundt hver filet og legg dem i en smurt ildfast form. Sett filetene i ovnen på 200 grader til filetene er gjennomstekte.
Du finner oppskrift på potetpuréen her:
https://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html
Sausen:
Skall og saft av 4 appelsiner
1,5 dl sukker
3 ss vann
3 ss eplesidereddik
2 ss soyasaus
1 ss kalve- eller kyllingfond
2 ss brun maisennajevner
75 g smør
Skyll appelsinene i lunkent vann. Skrell dem med ostehøvel eller potetskreller. NB! Kun det gule. Del skallet i tynne strimler.
Kok sukker og vann på lav varme til det er nesten karamellisert. Tilsett eddiken og la det koke i noen minutter. Tilsett appelsinsaften og skallet og la det koke i noen minutter før de siles av. Spar på strimlene.
Tilsett soyasaus og fond. Visp inn maisenna og la det koke i min. 1 minutt. Tilsett smøret, rør til det er oppløst og server.
Server med valgfrie grønnsaker, f.eks. romanesco, som jeg har brukt her eller blomkål eller brokkoli. Romanesco kokes opp i vann, tilsatt salt, settes til side med lokk på, til den har blitt myk, men fortsatt har tyggemotstand, ca. 5 min. Pynt med appelsinskall på toppen.