Et av de store barndomsminnene for meg, var når min oldemor Karen Fernanda lagde potetkaker, som ble stekt rett på plata på ovnen. Jeg fikk dem servert med sirup og et glass kefir. Jeg hadde ikke smakt det siden og ble ekstra glad da Tuva lagde det nå nylig. De smakte akkurat så godt som jeg husket, så tusen takk Tuva ❤️
Denne oppskriften gir 12 lomper.
1 kg potet
1 ts salt
1,5 dl hvetemel
1 dl siktet rugmel
Ekstra hvetemel til å bruke når du baker ut
Kok potetene, skrell dem og mos dem godt, med salt. Bland inn melet. Deigen deles i 12 deler, som kjevles ut til ca 20 cm. i diameter. Om du vil ha dem veldig perfekte, kan du skjære dem runde ved å legge på et kjelelokk og skjære rundt. Stekes på takke eller i tørr stekepanne, til de får lekre lompeflekker. Stable lompene i en haug, med klede over, så de holder seg myke.
Lompene kan selvfølgelig serveres med pølser, men gjerne med f.eks. smør og brunost, eller min favoritt – sirup og et glass kefir.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB
Så fine lomper 😻 det så godt ut!