Kjøttdeig av elg kan brukes til mye. Her har jeg laget en variant, som kan smake godt som en smårett til f.eks. koldtbord. Om du kun skal servere dette alene, med f.eks potetmos, er denne porsjonen passe til 4 personer.
3 skiver brød uten skorpe legges i vann.
Elt sammen 0,5 kg kjøttdeig av elg med 2 sammenpiskede egg, det bløyta brødet, 2 ts knust ramsløk (det norske svaret på hvitløk), 2 ss finhakket persille, 1/2 finhakket løk, 1 ts finhakket timian, 1/2 ts salt og 1 ts pepper.
Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha, men jeg lager 24 – 30 av denne deigen.
Jeg lager alltid en kjøttbolle, som jeg steker og smaker på om jeg må tilsette mer krydder, før jeg former resten og steker.
Stek dem i en blanding av 1 ss smør og 1 ss olje til de er gylne og har god stekeskorpe.
Så godt det så ut! 🙂 Ønsker deg en fin dag 🙂
elisebr: takk! Ønsker deg en fin dag også 🙂