I en gate bak torvet ved Arena, ligger en bitteliten restaurant, som har gjort det bra på Tripadvisor. Den heter Cangrande, har nydelig mat og en veldig hyggelig betjening.
Vi bestemte oss for å spise 50-årsmiddagen der. Det ble en fantastisk matopplevelse, med snegler til forrett. Deretter en velsmakende pastarett.
Svinekjakene var kokt i Amarone og var nok kveldens høydepunkt for meg. De var så møre at de kunne spises med skje, om du ville.
Selv om vi var mette, tok vi en sjokoladedessert til slutt. Den var så god at vi bare måtte spise opp hele.
De hadde den morsomste Grappakaraffelen jeg har sett og det kan ikke være enkelt å sjenke, uten å søle.
Om du skal til Verona, vil jeg virkelig anbefale dette stedet, men husk å bestille bord.
Kylling green curry er en deilig thailandsk rett. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili. Denne oppskriften er passe til 2-3 personer.
400 g kyllingfilet i terninger stekes i nøytral olje til de er lett brune. Tilsett 2 strimlede rødløk, 2 ss Thai green curry paste, 1 boks kokoskrem (evt. kokosmelk), 2 strimlede paprika, 1 neve sukkererter i strimler,1 ss finhakket ingefær og 1 fedd finhakket hvitløk. Kokes i 10 minutter, før du strør over finhakket koriander og serverer den med ris eller nudler.
Rødløkskompott smaker godt til mange slags kjøttretter og spesielt godt til grillmat. Den bør helst serveres lun.
2 ss smør
4 rødløk i strimler
2 ss brunt sukker
0,6 dl god balsamicoeddik
0,5 dl rødvin
La løken surre i smøret til den blir myk, men ikke skifter farge. Tilsett sukker, la det smelte og glasere løken. Tilsett rødvin og balsamico og la det koke til væsken har fordampet.
Det er veldig praktisk å ha kraft i fryseren. Den kan brukes til bl.a. sauser og supper. Å koke kraft er billig og enkelt og det er morsomt å lage mat med egenprodusert kraft. Jeg lager alltid mye, så jeg kan fryse ned i flere bokser og ha en stund.
Legg kalvebein i langpanna sammen med løk og rotgrønnsaker i grove biter. Jeg heller på litt vann, så ikke alt svir seg fast i forma. La beina stå i ovnen på 200 grader til de får fin gyllenbrun farge. Det tar en time eller to. Legg både beina og grønnsakene over i en kjele. Hell over kraften som har blitt i bunnen av langpanna også. Legg oppi noen laurbærblader og en neve hel pepper. Hell på vann til det akkurat dekker. Kok opp og la det koke i 3 timer. Sil av kraften, kjøl den av og hell den i passe bokser eller doble brødposer, før du fryser den ned.
I det siste har vi fått svinemage i matbutikken. Den skal egentlig være klar til å legges på grillen, men jeg synes den både er fet og for salt, så jeg har funnet en måte å forbedre den på.
Legg svinemagen i litt vann i en ildfast form. Dekk den med aluminiumsfolie og sett den på 150 grader i ovnen i 5 timer. Ta den ut av vannet, legg den på grillen og brun den på alle kanter.
Det smaker godt å servere den med fløtegratinerte søtpoteter, som du finner oppskrift på her:
Maten fra Myanmar er spennende. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. I tillegg er de kjent for veldig sunn mat. Jeg kan anbefale disse grillspydene. De kan også lages i ovnen på 200 grader, men da får de ikke den deilige grillede smaken.
6 stk kyllingfileter
Marinade:
0,5 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
0,5 ts kanel
0,5 ts allehånde
1 ts salt
3 ss olje
6 stk finhakket sjalottløk
2,5 cm ingefær
2 fedd hvitløk, presset
1 stk finhakket, rød chili
2,5 ts garam masala
Saften av 1 lime
Skjær kyllingfiletene i lange, tynne strimler. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg i kyllingstrimlene og gni inn krydderet. La kjøttet marinere i et par timer eller gjerne natten over. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og legg dem på grillen i 5-10 minutter, til de er stekt. Snu litt på grillspydene under grillingen. Server med en deilig salat fra Myanmar, som du finner oppskrift på her:
Om du ikke har vært i Verona, kan jeg anbefale det på det varmeste. En lokal dame fortalte oss om denne lille restauranten, som heter Osteria Trattoria Al Duomo , gjemt i en bakgate og ikke så synlig for turistene.
Vi lette oss frem dit og fikk henvist et koselig bord litt bak i restauranten. Jeg må si vi ble litt overrasket og sjarmert da servitøren kom med menyen og vinlista, som begge var håndskrevet på et tynt papir. Utgåtte viner var bare “fjernet” med et pennestrøk.
Til forrett delte vi et fat med lokale oster og en nydelig, flytende honning, til å risle over.
Hovedretten var det mest spennende. Vi var blitt anbefalt esel, så vi valgte selvfølgelig det. Kjøttet var finhakket og servert sammen med en nydelig kraft, finhakket bladpersille og hjemmelaget pasta. Retten smakte helt nydelig og kan virkelig anbefales.
Verona er en by jeg vil tilbake til. Den har mye å by på, inkludert magiske operaforestillinger i Arena og byen er akkurat passe stor etter min smak.
Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien.
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Sausen:
1 finhakket løk
1 pk kantareller
1 pk skivet sjampinjong
1 ss oksefond
1 ss solbærsirup
5 dl fløte
2 laurbærblader
Salt
Pepper
Kladd smør
Brun løken i smør, sammen med kantareller og sjampinjong. Tilsett fond, solbærsirup, fløte, laurbærblader. Kokes til det får god sausekonsistens og smakes til med salt og pepper. Rør inn litt smør, så sausen blir blank og fisk ut laurbærbladene.
Her har jeg servert med lilla blomkål og kokte perlepoteter.
Noe av det hyggeligste med høsten, er at vi finner kantareller i skogen, rett utenfor stuedøren vår.
Det er ikke alltid vi vet at vi er på kantarelljakt. Noen gangen skal vi bare gå en tur og ender med å lage en hengekøye av genseren og fyller den.
Kantareller kan brukes til mye, men noe av det aller beste, er å steke dem i godt smør, med litt salt og pepper og maule dem.
Det smaker også godt å steke dem i smør, med salt og pepper og helle over litt fløte eller rømme og koke dem i noen minutter. Det blir et supert tilbehør til kjøttretter inkludert viltretter.
Jeg kan forøvrig anbefale denne fantastiske retten med potetmos: