Hold risen varm, mens du lager resten av ingrediensene. Kjør kokosnøttmelken og pandanbladene i en blender, til en helt jevn, lysegrønn masse. Hell blandingen over i en kjele og tilsett salt og sukker. La det koke på svak varme, til en litt tykk grøt, som blandes med risen.
Legg risen på en tallerken og legg på ananasen. Pynt gjerne med et pandanblad og et mynte- eller sitronmelisseblad.
Denne franske retten smaker kjempegodt og om du har smakt denne sausen laget fra pulver i pose, kommer du til å bli overrasket over hvor mye bedre det smaker med hjemmelaget.
Brun kyllingfileten i smør, så den får fin farge på begge sider. Sett inn steketermometer på en ene fileten og la filetene kose seg under lokk på lav varme til termometeret viser 68 grader. Du kan gjerne snu dem etter noen minutter.
Sausen:
1 liten rødløk, finhakket
1/2 paprika, finhakket
6 sherrytomater
3 dl fløte
3 ss crème fraîche
2 ts estragon
3 ts paprikapulver
2 ss kyllingfond
2 fedd hvitløk, finhakket
Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.
Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett så crème fraîche, fløte, estragon,paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Serveres med ris og grønnsaker etter eget ønske. Jeg har brukt aspargesbrokkoli. Den kan bare kokes opp i saltet vann og ligge i vannet et par minutter etter kjelen er tatt av plata, så er den klar til å spises.
Brun kjøttdeig og løk i en kjele. Rør inn tacokrydder og koriander og fordel blandingen utover en ildfast form. Fordel bønner over, deretter mais og ris. Dryss over 1/3 av osten.
Bland sammen crème fraîche og tacosaus og fordel utover risen.
Strø resten av osten over og stek på midterste rille på 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gyllen.
Denne kaken kan med fordel lages dagen før den skal brukes, så den får satt seg litt. Sett den i romtemperatur ca. en time før servering. Pynt med krem og Daimbiter rett før servering.
Gjør klar en firkantet form, ca 30 x 25 cm. Legg i bakepapir, så det blir enklere å få ut kaken av formen.
Smelt smøret og sett det til side, så det blir litt avkjølt. Bland inn rømme og vaniljeekstrakt i smøret. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis og bland alle ingrediensene til kaken, bortsett fra den kondenserte melken, forsiktig sammen.
Hell røren i formen og stek den midt i ovnen, på 175 grader varmluft, i 20–30 minutter. Sjekk om den er ferdig med å stikke en kakepinne i den. Det skal ikke feste seg røre til pinnen når kaken er klar. Følg godt med, for kaken bør ikke steke for lenge heller.
Ta kaken ut av ovnen og prikk hull jevnt fordelt over hele, med en kakepinne, spisepinne eller lignende. Hell over den kondenserte melken og pass på at du får melk ned i alle hullene. La kaken avkjøle i noen minutter i romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet til den skal pyntes.
Pynt:
3 dl kremfløte
2 doble Daimsjokolader
Rett før servering pyntes kaken med vispet krem og Daimbiter.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Mens vi ventet på flyvningen til Seattle, fant vi denne restauranten på flyplassen.
Jeg bestilte pulled pork og det var en heller trist affære. Kjøttet var tørt og smakte lite og potetchipsen var ikke sprø. Om du skal spise på denne flyplassen, håper jeg det finnes bedre steder enn dette.
I dag feirer Pakistan sin nasjonaldag. Det spesielle med Pakistan er at de også har en frigjøringsdag, som de feirer i august.
Pakistansk og indisk mat har mye til felles, men pakistansk mat består av mer kjøtt, mens indiske retter ofte er vegetariske. Du finner smakebiter fra det pakistanske kjøkkener her
Rør sammen egg, melk, hvetemel, potetmel, salt, pepper, bakepulver, smør, poteter og vårløk. La det svelle i ca 1/2 time før du steker dem på middels varme i vaffeljernet og serverer dem med ønsket tilbehør.
Jeg har brukt salat, finhakket rødløk, mais, rømme og bacon.
Nå kan du få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å melde deg på HER
Vask og rens bærene. Vask eller skrell og del frukten i terninger. Fordel det i porsjonsformer. Legg på 1-2 spiseskjeer kesam i hver skål. Hell over 2-3 ss likør i hver skål. Server.
Denne friske og sprø salaten fra Vietnam er en virkelig liten perle nå om sommeren. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får du alle i en og samme salat, både surt, sterkt, søtt og syrlig. Denne salaten kan du lage dagen før den skal serveres. Jeg anbefaler at du bruker vietnamesisk fiskesaus i dressingen for best mulig smak.
I dag har Tunisia sin nasjonaldag. De feirer selvstendigheten fra Frankrike i 1956. Tuniserne går ut i gatene, de spiller musikk og overalt vaier det tunisiske flagget.
Tunisisk mat er en god blanding av smaker, som kombinerer middelhavsstil (mye fransk og italiensk) og nordafrikanske tradisjoner. Dette mangfoldet kommer av at de har blitt styrt av mange andre land opp igjennom tidene, romere, vandaler, bysantiner, arabere, spanske, tyrkiske, italienere, franskmenn og de innfødte Punics-Berber-folket.