Denne friske og sprø salaten fra Vietnam er en virkelig liten perle nå om sommeren. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får du alle i en og samme salat, både surt, sterkt, søtt og syrlig. Denne salaten kan du lage dagen før den skal serveres. Jeg anbefaler at du bruker vietnamesisk fiskesaus i dressingen for best mulig smak.
1 pose reven gulrot (eller riv grovt selv)
1 paprika
1/4 isbergsalathode, finsnittet
1/2 agurk, i små terninger
1/2 rødløk, finsnittet
Alt blandes i en bolle.
Nuoc namdressing
1 sterk rød eller grønn thaichili
1 fedd revet hvitløk
1 ss sukker
1,5 ts riseddik
1,5 ss friskresset limejuice
1,5 ss thai fiskesaus (nam plah) eller vietnamesisk fiskesaus (nuoc nam)
1,5 ss nøytral olje (solsikke, mais eller peanøtt)
Pepper
Bland alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten