Denne fiskeretten kan gjerne serveres i finere selskaper. Sausen har en deilig smak av hummer og siden grønnsakene er en del av sausen, er det ikke så mange ting å passe på.
Steinbiten deles i porsjonsstykker, legges i en smurt, ildfast form, krydres med salt og pepper og settes i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Bland alt sammen og smør kyllingfiletene med den. La kyllingen kose seg i noen timer, gjerne over natten. Grill den eller stek den i panne, til den er gjennomstekt, men fortsatt saftig.
Serveres med salat, agurk, rødløk i strimler, tomat, paprika og aioli, som du finner oppskrift på her.
Når jeg bruker den som middagsrett, serverer jeg med poteter til, f.eks:
Ovnsbakte småpoteter:
Jeg risler litt olivenolje i en langpanne, legger i potenene, krydrer med salt, pepper og ev. annet krydder jeg har lyst på, risler over litt mer olje og setter dem i ovnen på full guffe i 15 minutter. Deretter skrur jeg ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men hjemmelagde smaker best. Du finner oppskrift her.
Om du lager en stor porsjon, kan du fryse ned og ta opp til middag senere. De smaker akkurat like godt da.
På vei hjem fra jobben, kom jeg til å tenke på at jeg aldri noen gang har smakt en indiskinspirert pizza, og tenkte at det sikkert kunne være godt. Jeg fant et glass med vindaloosaus i kjølerommet og da ble det enkelt.Om jeg skal si det selv, ble det veldig vellykket.
300 g lammekjøtt i strimler (ev. kylling eller annet kjøtt du har lyst på)
1 løk i strimler
1 glass indisk vindaloosaus
2 paprika i strimler (gjerne forskjellige farger)
200-300 g reven ost etter eget ønske, gjerne flere slag og gjerne vellagret
1 liten potte frisk koriander
Brun kjøttet og og løken i litt olje. Tilsett sausen og la det koke inn litt, til sausen får passe konsistens og ikke for flytende.
Lag pizzabunn, du finner oppskrift på en veldig bra bunn her
Etter at bunnen er forstekt litt, legges fyllet på, deretter ost og paprika. Stek pizzaen i ovnen på 225 grader til osten er gyllen. Dryss over koriander og server. Om du ønsker, kan du servere pizzaen med raita, som du finner oppskrift på her og pappadums.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis
1 kvast frisk rosmarin til stekingen + 1 til pynt ved servering
Salt og pepper
Bland alt i en ildfast form og stek på 180 grader til grønnsakene er møre. Rør av og til. Det tar ca. 1 time, avhengig av størrelsen på grønnsakene. Hvitløken sklir lett ut av skallene sine når de er ferdige.
Fårikålens festdag er alltid siste torsdag i september hvert år og her blir den feiret som seg hør og bør. Jeg bruker oppskriften som mormoren min brukte, ihvertfall så nær det er mulig, for hun lagde nesten all mat på slump og jeg gjør vanligvis jeg også. Jeg koker alltid kjøttet et par timer før jeg legger i kålen, så kjøttet ramler nesten av beinet og blir helt fantastisk.
Kylling adobo er nasjonalretten på Filippinene. Den smaker nydelig og det er ikke mye jobb å lage den. Denne oppskriften er til beregnet til 4 personer.
Brun løken i smør og olje, til den blir karamellisert. Brun kyllingen i den samme blandingen. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp, legg på et lokk og la det småkoke i 40 minutter.
Dryss over litt koreander ved servering. Serveres med en god salat og nudler eller ris.
Du finner oppskrift på en deilig salat, inspirert av Filippinene her
Jeg liker å eksperimentere med nye råvarer og fikk tak i kamelkjøtt av sønnen min, etter harryhandel i Sverige. Denne oppskriften kan brukes til andre kjøttslag også, som f.eks. lam eller storfe.
Tørket frukt, i små terninger, f.eks. fiken, aprikos og dadler
Hell olje i tagninen og varm den opp. Tilsett løk, hvitløk og kjøtt og la alt brunes under stadig omrøring, til det får fin farge. Tilsett resten av ingrediensene.
Rør alt godt sammen og nå gjør resten seg selv. Setter på lokket og fyll kaldt vann i det lille rommet på toppen. Dette gjør at når fuktigheten fra maten fordamper, kjøles den ned i lokket og renner tilbake i maten. Vi sjekker av og til at det ikke koker tørt og fyller ev. på mer kraft om det ikke er fuktig nok. Denne retten blir nesten bedre jo lenger den får koke. Om du bruker kjøtt fra forpart, må den stå lenge, gjerne 2-4 timer, mens filet er ferdig etter ca 30 min. Serveres med couscous eller bulgur.
Apfelstrudel er en deilig eplekake/dessert, som blir brukt i flere av de tysktalende landene. Bl. a. Østerrike, Tyskland, Sveits, Polen, Romania, Ungarn Tsjekkia og Slovenia.
6 ark filodeig (fås på bl.a. Meny og asiatiske butikker)
Legg bakepapir på en stekeplate og legg på det første arket med filodeig. Smør lett over med smeltet smør. Legg på neste ark og smør det også. Fortsett til alle arkene ligger på.
Brun loffeterningene lett i smør, til de er sprø og gylne. Legg dem utover 2/3 av filodeigen.
Skrell eplene, skjær vekk kjernehuset, del dem i tynne skiver og bre dem utover loffeterningene. Dryss over sukker, kanel og rosiner.
Rull sammen, fra den siden du har fyllet og lag en fin rull. Pass på at skjøten kommer under.
Pensle over med smeltet smør og stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 min, til kaken er gyllen. Pensle den på nytt halvveis i stekingen.
Ta kaken ut av ovnen, del den i passe porsjoner og sikt over godt med melis.
Apfelstrudel serveres med en kule vaniljeis, eller pisket krem, eller vaniljesaus. Jeg har brukt hjemmelaget vaniljeis, som du finner oppskrift på her