Kylling adobo er nasjonalretten på Filippinene. Den smaker nydelig og det er ikke mye jobb å lage den. Denne oppskriften er til beregnet til 4 personer.
4 løk i strimler
4 store kyllingfileter eller 6 små
1 ss nøytral olje (raps el. mais)
1 ss smør
2 dl hvitvinseddik
2 dl soyasaus
6 laurbærblader
1 ss brunt sukker
masse nykvernet pepper
8 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili
noen korianderblader
Brun løken i smør og olje, til den blir karamellisert. Brun kyllingen i den samme blandingen. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp, legg på et lokk og la det småkoke i 40 minutter.
Dryss over litt koreander ved servering. Serveres med en god salat og nudler eller ris.
Du finner oppskrift på en deilig salat, inspirert av Filippinene her
0 kommentarer