I de fleste fårikåloppskriftene skal du legge kjøtt og kål lagvis i kjele og koke i 2 timer. Jeg synes ikke kjøttet blir ferdig samtidig som kålen da, så jeg gjør som mormoren min gjorde, koker kjøttet alene i 2 timer først. Fårikålen smaker godt den dagen du lager den, men enda bedre neste dag, når den varmes opp igjen. Denne oppskriften er passe til 8 personer, eller 4 personer i to dager.
3 kg lammekjøtt, jeg bruker halvparten fårikålkjøtt, som gjerne er bog eller annet kjøtt med mye bein og halvparten lammelår i skiver
6 dl vann
1 pose hel pepper
3 ss havsalt
3 kg hodekål i båter
Legg kjøttet med fettsiden ned i en stor gryte. Tilsett vann, kok opp og skum av. Tilsetter pepper og salt og la det koke i minimum 2 timer. Tilsett kålen og la det koke til kjøttet lett faller av benet og kålen er godt kokt. Smak til om det trengs mer salt.