Denne franske retten smaker kjempegodt og om du har smakt denne sausen laget fra pulver i pose, kommer du til å bli overrasket over hvor mye bedre det smaker med hjemmelaget.
Kyllingen:
1 kyllingfilet ca 200 g per pers.
Salt og pepper
Brun kyllingfileten i smør, så den får fin farge på begge sider. Sett inn steketermometer på en ene fileten og la filetene kose seg under lokk på lav varme til termometeret viser 68 grader. Du kan gjerne snu dem etter noen minutter.
Sausen:
1 liten rødløk, finhakket
1/2 paprika, finhakket
6 sherrytomater
3 dl fløte
3 ss crème fraîche
2 ts estragon
3 ts paprikapulver
2 ss kyllingfond
2 fedd hvitløk, finhakket
Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.
Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett så crème fraîche, fløte, estragon,paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Serveres med ris og grønnsaker etter eget ønske. Jeg har brukt aspargesbrokkoli. Den kan bare kokes opp i saltet vann og ligge i vannet et par minutter etter kjelen er tatt av plata, så er den klar til å spises.