Koke kraft på kalvebein

Det er veldig praktisk å ha kraft i fryseren. Den kan brukes til bl.a. sauser og supper. Å koke kraft er billig og enkelt og det er morsomt å lage mat med egenprodusert kraft. Jeg lager alltid mye, så jeg kan fryse ned i flere bokser og ha en stund. 

Legg kalvebein i langpanna sammen med løk og rotgrønnsaker i grove biter. Jeg heller på litt vann, så ikke alt svir seg fast i forma. La beina stå i ovnen på 200 grader til de får fin gyllenbrun farge. Det tar en time eller to. Legg både beina og grønnsakene over i en kjele. Hell over kraften som har blitt i bunnen av langpanna også. Legg oppi noen laurbærblader og en neve hel pepper. Hell på vann til det akkurat dekker. Kok opp og la det koke i 3 timer. Sil av kraften, kjøl den av og hell den i passe bokser eller doble brødposer, før du fryser den ned.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg