Biff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv.
Gni inn oksefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien.
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Du finner oppskrift på hjemmelaget béarnaisesaus her:
http://aperitivomat.blogg.no/1500970410_barnaisesaus.html
Server gjerne med bakt potet og maiskolber.
blir så sulten av bloggen din 😉 sukk 🙂
Så nydelig og god maten så ut! 🙂
hverdagslivetivollen: Så hyggelig, takk ??