300 ferdiggkokte linser
200 g gulrot
200 g løk
200 g sellerirot
4 hvitløksfedd
4 ts karri
1 ts sambal oelek
2 bokser tomater (helst Mutti)
4 ss grønnsaksfond eller 2 grønnsaksbuljongterninger
8 dl vann
4 dl melk eller fløte
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Skjær løk, gulrot, sellerirot og hvitløk i små biter. La det frese i noen minutter i olivenolje i en kjele. Rør inn karri og sambal oelek.
Hell i vann og fond og la det småkoke i 20 minutter.
Skyll linsene under kaldt vann og la dem renne av seg i dørslaget.
Når suppen er ferdig kokt, kjører du den glatt med stavmikser og tilsetter linsene og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper og gi den et oppkok.
Pyntes med frisk koriander og yoghurt. Det smaker godt med nanbrød til, f.eks. nan med koriander eller hvitløk.
Mmm, dette både så og hørtes veldig godt ut. Ønsker deg en kjempefin dag videre!
Pernille: Takk! Ønsker deg en fin dag også