Jeg er veldig glad i thaimat. Her har jeg laget en curryvariant med laks. Du kan erstatte laksen med andre faste fiskeslag eller med kylling eller svin.
Denne oppskriften er passe til 4 personer:
600 gram laksefilet
2 ss olje
1 glass gul currypasta
2 løk i strimler
2 røde paprika i strimler
1 pose babyspinat
2 bokser kokosmelk, 400 ml
2 ss fiskefond
2 ts fishsauce
1 ts sukker
Stek løken myk i olje på middels lav varme i en wok eller stor stekepanne.
Tilsett i currypastaen, og rør til det lukter godt, cirka et minutt.
Tilsett fond, fishsauce, kokosmelk og sukker. Tilsett laksen i terninger, spinat og paprika. Rør rundt og legg på lokk. La det trekke i noen minutter, til fisken er gjennomkokt.
Serveres med ris eller nudler.
1 kommentar
Det så veldig godt ut (: