Her har jeg servert den med båtpoteter, en deilig saus og rødbetpuré. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Kveita:
Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.
Du finner oppskrift på rødbetpurè her:
http://aperitivomat.blogg.no/1523958707_rdbetepur.html
Båtpoteter finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1493536967_tapas_p_norsk.html
Sausen:
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
Smør
3 dl rødvin
2 laurbærblader
1 ss oksefond
1 ss worcestersaus
1/2 dl solbærsirup
1 ss tørket estragon
1 håndfull finhakket fersk estragon
Pepper
50 g smør
Brun løken og hvitløken i smøret. Tilsett rødvin og laurbærblader og la det koke godt inn. Tilsett fond, worcestersaus, solbærsirup og tørket estragon. Tilsett smøret og den ferske estragonen og la sausen stå på varmen, til smøret har smeltet og gjort sausen fin og blank. Smak til med pepper og ev. mer salt.
https://adviral.media/collage/vZgwqnBb/56604/32607
Dette ser jo bare himmelsk godt ut! God lørdag 🙂
Victoria Larsen: God lørdag til deg også 🙂