Jeg synes smaken av kinesisk 5-krydder er helt fantastisk. Du får kjøpt det i asiatiske butikker.
600 g kyllingfilet i strimler
1 løk i tynne båter
1 rødløk i tynne båter
1/2 pk bønnespirer
1 rød paprika i strimler
1 liten potte koriander
1 pakke aromasopp i skiver
Fres kyllingen i en wok eller en gryte. Tilsett løken og soppen og fres videre, mens du rører hele tiden. Det skal være høy varme. Når kyllingen er gjennomkokt, men fortsatt saftig, tilsettes sausen og grønnsakene. La de kose seg et par minutter, mens du rører hele tiden. Tilsett korianderblader og server med nudler eller ris.
Sausen:
5 finhakkede hvitløksfedd
1 cm finhakket fersk ingefær
2,5 dl hoisin sauce
1,75 dl sherry wine
1,75 dl soyasaus
1,75 dl sukker
1⁄2 ts chinese fivespicekrydder
Bland alle ingrediensene in en bolle til sukkeret er oppløst. Sett kaldt til den skal brukes.
Om du har lyst til å lage 5-spice selv, finner du oppskrift her:
http://aperitivomat.blogg.no/1505477813_kinesisk_5spice_5krydder.html