Som sønnen min sier: Livet er for kort til å spise vond mat. Dette er virkelig en av de gode tingene i livet, for vi er så heldige at vi bor i skogkanten. Vi har vært på sopptur og av “fangsten” lager vi en kremet soppsuppe.
Minimum 1/2 ltr. renset sopp
1 finhakket løk
2 gulrøtter i bittesmå terninger
1 pastinakk i bittesmå terninger
5 dl fløte
2 dl melk
2 ss grønnsaksfond
1 neve finhakket frisk timian
Fres løk, gulrøtter og pastinakk til løken er blank og gyllen. Soppen skives og stekes i egen panne, uten smør til den får en delikat brunfarge, før den helles over i gryten med resten av ingrediensene. Tilsetter fløte, melk, grønnsaksfond og timian. Kokes i 20 minutter før den smakes til med salt og pepper.
Serveres med godt brød og litt sprøstekt bacon.