Lam er noe av det beste jeg får og jeg bruker det ofte når vi skal ha gjester.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 – 900 g lammefilet
2 ss olivenolje
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket kvist rosmarin + litt til pynt
Salt og pepper
Smør til steking
Legg lammekjøttet i en pose med olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det marinere i ca. 1 time. Stekes i smør på sterk varme til du har en fin stekeskorpe rundt hele. Legg lammefileten i en ildfast form og sett inn steketermometer.
Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 62-65 grader. Ta ut kjøttet og legg aluminiumsfolie over. Husk at kjøttet må hvile i minst 15 minutter. Skjær fileten i fine skiver og server.
Gremolata:
1 finhakket potte dill
1 finhakket potte persille
2 fedd hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje.
Alt røres godt sammen. La det hvile i romtemperatur til resten av retten er klar.
Du finner oppskrift på en perfekt potetmos her.
Betemiks:
1 pk betemiks
2 ss smør
1 finhakket fedd hvitløk
1 ss grønnsaksfond
Bland alt i en kjele og la det dampe under lokk til betene har litt tyggemotstand.