Det er ikke så lett å finne villsvin i Norge, men rett over svenskegrensen finnes den i frysedisken mange steder.
La kjøttet hvile 30 minutter på kjøkkenbenken før du steker det.
Krydre fileten med salt og pepper. Brun den raskt i stekepannen på alle kanter, i en blanding av olje og smør på middels varme. Legg kjøttet i en ildfast form og sett det i ovnen på 140 grader til steketermometeret viser 62 grader. Det tar ca. 20 minutter. La kjøttet hvile i 5 min. før du skjærer i det.
Du kan servere villsvin med mye forskjellig, men jeg har valg pommes frites, soppsaus og en rotpuré denne gangen.
Du finner oppskrift på pommes frites her:
https://aperitivomat.blogg.no/1495043167_pommes_frites.html
Soppsausen er veldig enkel å lage og oppskriften finner du her:
https://aperitivomat.blogg.no/1501825061_deilig_soppsaus_til_biff.html
Rotpuréen finner du oppskrift på her:
https://aperitivomat.blogg.no/1484588444_gulrot_og_sellerirotp.html