Jeg har laget focaccia mange ganger, men fikk lyst til å kaste meg på den nye trenden med å lage blomstermotiv på brødet. Man kan velge mye forskjellig å lage av, men det er ekstra godt med tomater, for de blir naturlig søte under stekingen. Denne oppskriften gir et luftig og saftig brød.
300 g manitobamel (ev. hvetemel)
200 g tipo 00-mel
365 g vann, fingervarmt
1 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
11 g salt
Elt alle ingrediensene godt sammen. Dekk den til og sett den til heving i min. 1 time, gjerne lenger.
Legg bakepapir i en ildfastform og hell deigen over i den. Dekk til og sett til ny heving i min. 1 time.
1 dl olje
Vårløk
Minitomater
Urter
Flaksalt
Lag groper i deigen med fingrene og hell olje over den. Lag blomster av f.eks. vårløk i strimler, oliven i skiver og minitomater. Dryss over urter og salt og sett ganske langt ned i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter. Sjekk om den er gjennomstekt ved å knakke på den med en finger. Lyden skal være hul.
La brødet kjøle seg ned og server til supper, med pålegg i eller som en del av et tapasbord.