Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat, med mye smak og mørt kjøtt etter lang koketid i rødvin og kraft.

Skjær 1,5 kg renskåret høyrygg (eller bankekjøtt el.) i grove terninger. Skjær 225 g bacon i strimler eller bruk smårettbacon.

Sprøstek baconet i en tykkbunnet gryte med litt olje og legg det til siden mens du og bruner kjøttet i flere omganger i samme gryte. Tilsett litt salt og pepper (og mer olje underveis om nødvendig).

Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres 2 grovhakkede løk, 3 finhakkede hvitløksfedd og 3 gulrøtter i jevne biter. Tilsett 3 ss tomatpuré, 3 timiankvister og 2 laurbærblader. Ha kjøtt og bacon tilbake i gryten. Dryss over 3 ss hvetemel, rør godt og tilsett 3 dl oksekraft og 1 flaske fruktig rødvin.

Kok opp under omrøring. Legg på lokk, la gryten småputre i 2-3 timer (eller mer), til kjøttet er blitt helt mørt. La gjerne lokket sitte litt løst (halvveis) på den siste halvtimen.

Stek 450 g delikatesseløk og 450 g skivet sjampinjong (eller små hele) gyllent i litt smør i en stekepanne. Ta det over i gryten og la alt trekke videre til løken er mør.

Smak til med salt og pepper om nødvendig. Rør i litt brun maizenajevner om du ønsker en tykkere saus. Dryss over hakket persille eller litt timian ved servering.

Jeg liker å servere boeuf bourguignon med potetmos. Det er kun kokte poterer som tilsatt salt og pepper og moset med smør og fløte.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg