Snitzel blir brukt mye, både i Sveits, Østerrike og Tyskland. Da jeg var liten, var det vanlig å servere det på kafeer og veikroer og syntes det var skikkelig snadder. Det synes jeg fortsatt, men jeg har nok blitt mer avansert når det gjelder tilbehøret.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g flatbiff av kalv, eller mørbrad
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 dl hvetemel
4 egg
5 dl panko eller strøkavring
3 ss smør
3 ss rapsolje
200 g erter (helst ferske eller frosne)
1 ss smør
8 ansjosfileter (frivillig)
2 ss kapers
1 sitron i båter
Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider. Finn fram tre dype tallerkener eller boller. Hell melet i den første, visp sammen eggene i den andre og griljermelet i den tredje. Plasser dem etter hverandre på benken. Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på et bakepapir.
Varm en stor stekepanne og ha i ca. 1/4 av smøret og all oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i to snitzler. Stek dem ca. 3 min. på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste snitzlene.
Varm ertene med litt smør til de er gjennomvarme.
Server wienerschnitzlene med ansjos (om du vil), kapers, sitronbåter, grønne erter og valgfrie poteter. Jeg foretrekker potetpuré. Du finner oppskrift på en perfekt potetpuré her:
http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB