Lammefrikassé er en deilig avveksling til fårikål, men du kan bruke samme type kjøtt. Jeg synes at lammefrikassé ofte kan smake litt lite og har derfor laget min egen variant.
1,2 kg lammekjøtt (jeg bruker en blanding av lammelår i skiver og bog)
Vann
3 laurbærblader
Salt og pepper
5 ss lammefond eller 2 buljongterninger
4 gulrøtter
3 persillerøtter
1 bunt finhakket persille
1 bunt finhakket gressløk
1 bunt finhakket dill
2 dl fløte
Lys maisennajevner
1 purre
1/2 sitron, kun saften
Legg lammekjøttet i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp og skum godt. Tilsett laurbærblader, salt, pepper og lammefond og la kjøttet trekke til det er skikkelig mørt, gjerne 3-4 timer.
Skrell og del gulrøtter og persillerøtter i terninger og la dem få trekke med kjøttet de siste 20 minuttene. Hell kraften over i en mindre kjele. Hold kjøtt og grønnsaker varmt så lenge. Kok inn kraften til det gjenstår ca. 6 dl. Tilsett persille, gressløk og dill og kjør blandingen sammen til en glatt grønn saus, med en stavmikser. Tilsett fløte og lys maisennajevner, til sausen får fin konsistens. Tilsett purre i tynne strimler, kok opp og la sausen trekke 8-10 min.
Hell sausen tilbake i gryten. Kok opp og smak til med salt, pepper og sitron.
Server med nykokte mandelpoteter, eller andre melne poteter.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB