Hvorfor ikke gi ventepølsa et nytt og bedre liv? Denne oppskriften gir 10 flotte pølsebrød. Jeg lager alltid dobbel porsjon og legger resten i fryseren til senere.
2 dl melk
1,5 dl vann
25 g gjær
1 ss sukker
3 ss olivenolje
500 gram hvetemel
3/4 ts salt
1 ss sukker
Varm melk og vann til 37 grader. Smuldre gjær og rør den ut i væsken. Band sukker, olivenolje, hvetemel, salt og sukker. Bland inn melkeblandingen og elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer mel eller mer melk. La deigen heve i 1 time, før du deler den i 10 like deler og former fine, avlange pølsebrød, som du legger på et stekebrett, dekket med bakepapir.
La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter og har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB