Hjemmebakte pølsebrød

Hvorfor ikke gi ventepølsa et nytt og bedre liv? Denne oppskriften gir 10 flotte pølsebrød. Jeg lager alltid dobbel porsjon og legger resten i fryseren til senere.

 

2 dl melk

1,5 dl vann

25 g gjær

1 ss sukker

3 ss olivenolje

500 gram hvetemel

3/4 ts salt

1 ss sukker

Varm melk og vann til 37 grader. Smuldre gjær og rør den ut i væsken. Band sukker, olivenolje, hvetemel, salt og sukker. Bland inn melkeblandingen og elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer mel eller mer melk. La deigen heve i 1 time, før du deler den i 10 like deler og former fine, avlange pølsebrød, som du legger på et stekebrett, dekket med bakepapir.

La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter og har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg