Det kommer mange deilige retter fra India. Butter chicken er en av dem og vi synes den smaker nydelig. Den er ikke vanskelig å lage heller. Inderne bruker ghee, som er klarnet smør, men det går helt fint å bruke smør også.
700 g kyllingfilet
2 ss tandoori masala
2 ss nøytral olje (f.eks raps)
1 finhakket løk
Ghee eller smør til steking
2 dl ghee i en kjele
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
2 fedd finhakket hvitløk
7 dl kremfløte
2 ts salt
1 ts kajennepepper
1 ss garam masala
Del kyllingfileten i terninger og legg den i en marinade av tandoori masala og olje. La det marinere i minimum 2 timer, men gjerne over natten.
Stek løken i ghee eller smør på middels varme til den er karamellisert. Samtidig smeltes 2 dl ghee i en kjele, sammen med hakkede tomater, hvitløk, kremfløte, salt, kajennepepper, og garam masala. La det koke på lav varme i 30 minutter under lokk. Rør av og til, så det ikke legger seg ved. Tilsett den karamelliserte løken.
Mens sausen koker, legges kyllingbrystterningene ut over en bakeplate og stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca. 15 minutter. Legg kyllingen i sausen og la det småkoke i 5 minutter før servering.
Jeg serverer butter chicken med ris, nanbrød og raita. Denne gangen har jeg brukt yndlingsnanbrødet mitt, peshwarinan, som du finner oppskrift på her
Du kan selvfølgelig kjøpe halvstekte nanbrød i butikken, men hjemmelaget smaker bedre.
Oppskrift på raita, finner du her
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB