Denne bolognesen smaker helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme.
3 ss olivenolje
100 g bacon i terninger
2 finhakkede løk
2 finhakkede hvitløksfedd
2 gulrøtter i terninger
4 laurbærblad
2 stjerneanis
2 stilker frisk timian
2 ss tørket oregano
600 g karbonadedeig
1 flaske hakkede tomater (helst Mutti) eller 2 bokser
3 dl kalve- eller oksekraft
2 dl rødvin
Salt og pepper
Pasta etter eget ønske
Parmesan
Noen friske basilikumblader til pynt
Varm oljen på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres bacon til det begynner å bli sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett gulrøtter, laurbærblader, stjerneanis, timian og 2 oregano.
Brun karbonadedeigen i en annen panne med litt olje og hell den over i pannen med grønnsakene.
Tilsett hakkede tomater, kalve- eller oksekraft og rødvin og la det småkoke under lokk i hvert fall en time, gjerne enda lenger! Smak til med salt og pepper.
Serveres med nykokt pasta og kanskje et dryss nyrevet parmesan. Pynt med friske basilikumblader og server.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB