Dette er min favorittrett fra Hellas. Kyllingen blir helt nydelig etter et langt opphold i marinaden. Jeg serverer den med tzatziki i tillegg til potetene og salaten.
800 g kyllingbryst
1 beger gresk yoghurt
6 fedd moset hvitløk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
1 ts tørket mynte
1 dl olivenolje
saften av 1 sitron
1/2 ss salt
1 ts pepper
Kyllingen legges i en marinade av gresk yoghurt, hvitløk, oregano, timian, mynte, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 4 timer, gjerne natten over. Kan enten grilles eller legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader, til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.
3 bakepoteter
2 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
4 moste hvitløk
1 ts tørket oregano
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts sort pepper
1 ss kyllingfond
Potetene skrelles og deles i staver på 2 x 2 cm og stekes i ovnen på 200 grader, i et bad laget av olivenolje, sitronsaft, hvitløk, oregano, salt, pepper og kyllingfond
Den greske saleten er laget av fetaost, som er smildret opp, rødløk i tynne ringer, små tomater, delt i to, agurk i terninger og fersk oregano. Dressingen består av 1/2 dl olivenolje og saften av 1/2 sitron.
Oppskrift på tzatziki finner du her.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB