Pasta med kjøttboller


Alle har vel sett Lady og landstrykeren mange ganger og i dag skal vi ha yndlingsretten deres, pasta med kjøttboller til lunsj. Jeg lager alltid en stor posjon kjøttboller i tomatsaus. Det vi ikke spiser til middagen, fryser jeg ned og bruker til tapas senere. Denne oppskriften er veldig lettvint, siden jeg ikke steker kjøttbollene, men legger dem rå rett i den kokende tomatsausen.

Pastasaus:

3 bokser hakkede tomater. Jeg foretrekker Mutti, som er av god kvalitet, men du kan bruke hvilken type du vil.

2 løk i strimler

2 fedd hvitløk

1 neve finhakket persille (kan erstattes av 1 ss tørket)

1 neve finhakket basilikum (kan erstattes av 1 ss tørket)

1/2 finhakket chili

1 neve finhakket soltørket tomat

1 finhakket, grillet paprika (fås hele på boks og glass)

2 ts peppermix

1 ts salt

2 laurbærblader

1 ss fond eller 1 grønnsaksbuljongterning

Kokes i minimum en time. Ved lang koking blir sausen søtere helt av seg selv. Om nødvendig kan du make sausen til med litt sukker, så den blir rund i smaken. Om du ikke har tid til å koke så lenge, kan du tilsette litt mer sukker.Smak også om du trenger mer salt og pepper.

Kjøttboller:

800 g lammekjøttdeig eller karbonadedeig

2 egg

1 ss tørket basilikum

2 ts peppermix

1 fedd finhakket hvitløk

2 ts salt

Alt kjøres sammen i en kjøkkenmaskin eller eltes for hånd til det blir skikkelig seigt før du sper med 2 dl melk eller fløte.Når deilgen er ferdig, former du runde boller med en hånd og en skje og slipper dem i den kokende tomatsausen.  La det koke i minimum 15 minutter.

 

Ved servering legger du spaghettien i en bolle, heller kjøttbollene og sausen over. Det både smaker godt og ser innbydende ut om du river over parmesan og gir den et drøss med finhakket basilikum før servering.

Jeg har sådd basilikummen selv i selvvannende potter i vinduskarmen. det er mye rimeligere og selvfølgelig hyggelig å kunne bruke det man har produsert selv https://tracking.adviralmedia.com/click/261/56604/royaldesignno.

Pastatallerkene heter Edme og er fra Wedgwood.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg