Helt på bærtur – i egen hage


Vi er veldig heldige som har en koselig hage. I tillegg til den lille kjøkkenhagen, har vi et lite naturområde hvor det vokser blåbær, skinntryte, tyttebær og røsslyng. I den lille skogen vår, har vi også en maurtue som vi lever i harmoni med, bortsett fra når de forsøker å forgifte oss og trekke oss med tilbake til tua som mat.


Noe av det beste jeg vet, er å hente inn egenprodusert fra hagen i stedet for å kjøpe det.

I dag har jeg vært en liten runde og funnet blåbær, jordbær, rips og physalis som jeg skal bruke som tilbehør til panna cottaen jeg vil servere til dessert i dag. Panna cotta er det italienske svaret på karamellpudding og er enkel å lage.

Panna cotta til 4:

3 plater gelatin legges i kaldt vann i noen minutter

5 dl kremfløte, 1 dl sukker og 1 vaniljestang, skåret på langs kokes langsomt opp. Ved veldig lav varme, vil du få mer smak av vanilje enn ved høyere varme, så det lønner seg å bruke tid på oppkokingen. Når det har kokt opp, tar du det av platen, skyller gelatinplatene og klemmer vannet godt ut av dem, før du rører det inn i fløteblandingen. Du heller så blandingen over i porsjonsformer og avkjøler det til det er stift.


Jeg lager ofte en bærcoulis til, men i dag som jeg har så nydelige, hjemmeproduserte bær, har jeg valgt å pynte med dem. En bærcoulis lager du enkelt ved å ta de bærene du ønsker, f.eks. bringebær, mose dem med en stavmikser og røre inn melis eller stevia til det er passe søtt, om du ikke vil ha ujevnheter, siler du massen før du serverer.

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg