Jeg fant en ganske lettvint oppskrift på en kake med rom og rosin i et bilag til et ukeblad i sommer. Jeg synes den så fristende ut og rom er populært i den mannlige delen av familen vår, så jeg tenkte den kunne smake til dessert. Kaken viste seg å være god men veldig mektig, så et lite stykke holder i massevis.
70 g rosiner legges i 4 ss rom i noen timer, gjerne natten over
Bunnen består av 170 g Kornmokjeks og 100 g smeltet smør, som kjøres i foodprosessor og klemmes ut i en liten smurt springform. Dette settes kaldt, mens du lager fyllet.
Fyll:
Rosinene i romlaken
500 g kremost naturell
2 dl creme fraiche
1 ts maisena
1 ts vaniljesukker
4 ss sukker
Alt røres sammen før du tilsetter 2 egg (ett og ett) og rører godt. Fyllet helles over bunnen og settes midt i ovnen ved 180 grader i 50-55 minutter. Det sto at kaken skulle avkjøles noen timer, men jeg synes den smakte godt lunken. Ved servering heller du over karamellsaus fra flaske og serverer med pisket krem.
Den så knallgod ut (: