Kyllingsatay med peanøttsaus, mangosalsa og ris

 

Dette er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min.

Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Den består av 1 dl Ketjap Manis, 2 ts hvitløk fra tube, 1 ts Sambal Olek, 2 ss nøytral olje, 1 ss sesamolje, 1 ss ingefær fra tube og litt frisk hakket koriander. Jeg blander det godt sammen, skjærer kyllingen i flate strimler og blander den i marinaden. Dette kan godt gjøres dagen i forveien, for ekstra god smak, men den bør minimum få ligge i 30 minutter før grillingen.

Jeg legger trepinnene i vann i minimum 30 minutter. De må være skikkelig gjennomvåte, så de ikke tar fyr på grillen. Jeg bruker engangshansker når jeg skal tre kyllingen på pinnene, for det er skikkelig klinete.

Jeg trer dem på i trekkspillmønster før jeg griller dem til de er gjennomstekte og har fått fin farge.

Peanøttsausen består av 1/2 glass peanøttsmør og resten av marinaden til kyllingen. Jeg koker det opp og sper med vann til det er passe tykt.

Mangosalsaen består av 1 vårløk i strimler, 2 mangoer, 1 paprika og 1 slangeagurk i små terninger. Saften av 1 lime, 1 finhakket korianderplante, 2 finhakkede chilier, ca 1 ss mangoedikk og 1 ss sesamolje. Alt blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Den blir ekstra god om den får stå og kose seg en times tid før servering.

Jeg serverer kyllingsatayen med ris, den varme peanøttsausen og mangosalsaen.

https://tracking.adviralmedia.com/click/169/56604/members

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg