Dette er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g kyllingfilet
Marinade:
Start med å lage marinaden til kyllingfileten:
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Olek
2 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1 ss ingefær fra tube
Litt frisk hakket koriander
Bland marinaden godt sammen, skjær kyllingen i flate strimler og bland den i marinaden. Dette kan godt gjøres dagen i forveien, for ekstra god smak, men den bør minimum få ligge i 30 minutter før grillingen.
Legg trepinnene i vann i minimum 30 minutter. De må være skikkelig gjennomvåte, så de ikke tar fyr på grillen. Jeg bruker engangshansker når jeg skal tre kyllingen på pinnene, for det er skikkelig klinete.
Tre kyllingen på spydene i trekkspillmønster før de grilles til de er gjennomstekte og har fått fin farge.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Resten av marinaden til kyllingen
Bland sammen, kok opp og spe med vann til den er passe tykt.
Mangosalsaen:
1 vårløk i strimler
2 mango
1 paprika
1 slangeagurk i små terninger
Saften av 1 lime
1 finhakket korianderplante
2 finhakkede chili
1 ss mangoeddik
1 ss sesamolje
Alt blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Den blir ekstra god om den får stå og kose seg en times tid før servering.
Jeg serverer kyllingsatayen med ris, den varme peanøttsausen og mangosalsaen.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB
https://tracking.adviralmedia.com/click/169/56604/members
Så helt himmelsk ut jo. Spesielt spydene ;3