Estragonkylling på potet- og grønnsakseng

Denne oppskriften er en videreutvikling av en jeg fant i en kokebok fra begynnelsen av 80-tallet. Den skal smake godt av estragon og jeg bruker nesten et helt glass.

Smør en langpanne. Legg i potetskiver, terninger av sellerirot og persillerot, finhakket hvitløk, løk i skiver og aromasopp i skiver. Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over ca. 2 dl. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond. Strø over finhakket persille.

 
Fyll kyllingen med frisk estragon og persille. Bind den opp og legg den på en rist over langpanna. Stekes ved 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt smør og rør inn masse estragon, salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg