1 løk i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
Litt smør
2 dl hvitvin ev. eplemost
2 dl fiskekraft (ev. litt fiskefond og vann)
1/2 ltr melk
1/2 ltr fløte
2 gulrøtter i skiver (gjerne både oransje og gul)
1/2 finhakket fennikel
10 cherrytomater, delt i to
200 g laks eller annen fisk i terninger
1 neve finhakkede urter, jeg har brukt persille og det grønne fra fennikelen
Salt og pepper
Ev. litt sitron eller lime
Løk og hvitløk blankes i litt smør. Tilsett hvitvin og la det koke litt inn, før du tilsetter fiskekraft, melk, fløte og litt nykvernet pepper.
Tilsett i gulrot og fennikel og la det koke i ca 10 minutter. Tilsett cherrytomater, delt i to og laks eller annen fisk i terninger. La suppen trekke i noen få minutter, til fisken er klar. Tilsett urter. Smak til om det trenger salt og mer pepper. Om suppen trenger mer syre enn fra hvitvinen, kan du tilsette litt sitron eller lime.
Jeg serverer med hjemmelagde baguetter. Du finner oppskrift her
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB