Carréen smøres inn med en blanding av olivenolje, søt balsamico, finhakket hvitløk, pepper og rosmarin. Det kan gjerne få hvile noen timer med denne blandingen, før det grilles til det får en lekker gylden farge og kjernetemperaturen er 58 grader. La kjøttet hvile noen minutter, før du deler det opp.
Rotgrønnsaker julienne:
Gulrot og sellerirot skjæres i tynne strimler (julienne). Jeg bruker det aller groveste på rivjernet til kjøkkenmaskinen og da går det på noen få sekunder, men du kan også bruke kniv. Jeg legger det i ildfast form, sammen med en god kladd smør, litt salt og masse finhakket estragon. Settes midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter. Røres av og til.
Potet og løkstabler:
Bakepoteter skjæres i tynne skiver og legges i stabler i en smurt ildfast form, sammen med skivet rødløk, salt og pepper. Strø parmesan på toppen og legg på en klatt smør. Jeg bruker en metallring under stablingen, slik at alt holder seg på plass. Om du ikke har metallring, kan du fylle det i små, ildfaste former. Bakes i stekovnen på 175 grader i 60 minutter.
De deilige grønnsakene kommer fra Sylling Andelslandbruk:
https://www.facebook.com/infosyllingandelslandbruk/?fref=ts
Så utrolig godt!
Henriette Celin: Ja, det smaker kjempegodt