Gammeldags ertesuppe

Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat.

I barndommen min brukte vi ofte større biter av kjøttet, med kokte poteter til og suppen som saus, som en hovedrett. Det fungerer også fint.

Jeg lager alltid en stor porsjon og fryser ned halvparten til senere bruk.

Dag 1: Legg 2 pakker tørkede, gule erter i vann over natta.

Dag 2: Legg 2 svineknoker (jeg bruker 1 røkt og 1 urøkt) i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og skum av. Hell vannet av ertene og legg dem i kjelen, sammen med knokene, 4 finhakkende løk og 2 finhakkede sellerirøtter. Tilsett pepper, noen kvister timian og et par laurbærblader.  La det småkoke i noen timer, minimum to. Ta opp knokene, skjær av kjøttet og skjær det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen. Tilsett 4 gulrøtter og 2 finstrimlede purrer. La alt koke i 20 minutter til, til grønnsakene er kokt. Ta ut beina og server med godt flatbrød.

Suppen blir enda bedre ved oppvarming.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg