Gnocchi med kjøttsaus

Gnocchi er en italiensk klassiker. Det er pasta, men er laget av poteter i stedet for mel og smaker veldig godt. I det siste har det vært mulig å få tak i god, fersk gnocchi i matbutikken og det er jo mye enklere enn å lage selv. Gnocchi kan brukes til det samme som annen pasta. En av favorittene mine er gnogghi med blåskimmelsaus, men i dag har jeg laget den med en deilig kjøttsaus. Sausen har gulrot i små terninger, men det smaker ikke gulrot. Den gir bare en god smak til sausen og den blir litt sunnere også.

2 rødløk og 1 gulrot i små terninger stekes i litt olje. Tilsett 600 g karbonadedeig, 2 fedd finhakket hvitløk, 1 finhakket rød chili, 1 ss basilikum, 1 ss oregano, 1 neve finhakket fersk basilikum, 1 boks hakkede tomater (helst Mutti), 1 ss tomatpuré, salt og pepper. Sausen skal koke til den får en naturlig sødme.

Gnocchien kokes etter anvisningen på pakken. Jeg drysser reven parmesan over og pynter med litt basilikum.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg