Pho – min favorittsuppe fra Vietnam

Det tar litt tid å lage denne suppen, men det er ikke så mye jobb, bare mye venting. Denne suppen er min absolutte favorittsuppe fra Vietnam og den er virkelig verdt å vente på.

Legg 1,8 kg bein av storfe og 1 løk delt i 2 i langpanna og stek dem i ovnen på 220 grader, til beina er brune og løken myk (ca. 1 time).

 

Legg beina, løken, 5 skiver frisk ingefær, 1 ss salt, 2 stjerneanis, og 2,5 ss fishsauce i en stor gryte og dekk det med vann (ca. 4 liter). Kok opp, skru ned varmen og la det koke i 10 timer. Sil av kraften.Tilsett 1 dl hoisinsaus og 1/2 dl chili-garlicsaus (f.eks. Sriracha)

Legg i pk. risnudler i romtemperert vann i 1 time. Kok opp en kjele vann og la nudlene trekke i 1 minutt. Fordel nudlene i 4 boller, fordel 700 g mørbrad i tynne skiver, 1 finsnittet vårløk, ½ kopp finhakket koriander. Helll over varm kraft. Rør rundt og vent til kjøttet ikke lenger er rødt på utsiden (1-2 min.). Server med 1,5 kopp bønneskudd, 1 bunt thaibasililum, 1 lime i båter, 1 liten bolle hoisinsaus, og en liten bolle chili-garlicsaus ved siden av, som gjestene kan tilsette etter eget ønske.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg