Laks teryiaki – en deilig japansk rett, som er rask å lage.

Laks teryiaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve den med laks.

Fres 2 strimlede løk og en pakke skivet sopp (helst shiitake) i en wok eller stor stekepanne. Tilsett 3 dl teriyakisaus, saften av 1 sitron, 2 ss flytende honning, 6 finhakkede hvitløksfedd, 4 ss sweet chilisaus og 2 ss soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i 600 g laksefilet i terninger, 2 strimlede paprika (gjerne i forskjellige farger), sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.

1 pk risnudler tilberedes etter anvisningen på pakka.

Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg