Moussaka med tzatziki og gresk salat – kosemat fra Hellas

Til moussaka brukes lammekjøttdeig. På Meny maler de det gjerne til deg i ferskvaredisken, men om du ikke får tak i, kan du bruke karbonadedeig.

 

Stek 600 g kjøttdeig av lam, 3 finhakkede løk og 3 fedd finhakkede hvitløk i litt olje. Tilsett 1 bunt finhakket bladpersille, litt lammefond eller en buljongterning. Tilsett 1 boks grovhakkede hermetiske tomater (helst Mutti), 1 neve finhakket, frisk basilikum, 1 1⁄2 ts malt kanel, 1 ts pepper og 3⁄4 ts salt. La det koke lenge, gjerne 1 time.

Skjær 4 auberginer i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene utover på et brett, dryss over 3 ts salt og la dem ligge i minst 15 minutter. Skyll dem godt i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Pensle med 2 ss olje, og brun dem godt på begge sider i en varm stekepanne.

 

Den hvite sausen lages av 3 ss margarin, som smeltes. Rør inn 4,5 ss hvetemel og spe med ca 6 dl melk. Sausen skal være god og tykk. Tilsett 3⁄4 ts salt, 1/2 ts malt hvit pepper og 3 egg.

Legg aubergine, kjøttsaus, hvit saus og gulost (gjerne vellagret) lagvis i en smurt, ildfast form. Strø også revet ost på toppen. Stek på 200 grader i ca. 45-60 minutter. Legg, om nødvendig, folie over så osten ikke blir brent.

Serveres med tzatziki, gresk salat og godt brød.

Gresk salat lages av 1 rødløk i ringer, 1 agurk i terninger, 2 tomater i terninger, 200 g fetaost i terninger, 1/2 potte finhakket fersk oregano, 1,5 dl god oliven i skiver. Dressing av  1/2 dl olivenolje, 1 ss rødvinseddik og litt pepper helles over.

Du finner oppskrift på tzatziki her:

http://aperitivomat.blogg.no/1469019110_solskinn_og_sommerfer.html

https://tracking.adviralmedia.com/click/386/56604/scandinaviandesigncenter

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg