Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis

Dette er en skikkelig festdessert, som jeg synes det er hyggelig å servere. Alt lages klart i forveien, så det er bare å ta opp isen fra fryseren og legge alt på tallerkerkener ved servering

Jeg starter med sjokoladetrekket. Jeg har kjøpt en silikonform, fra Mette Blomsterberg.

Sjokoladen smeltes langsomt over vannbad og helles i hver fordypning, før formen vendes i alle retninger, til alle fordypningene er dekket med sjokolade. Formen settes kaldt mens isen lages.

Jeg har brukt oppskriften på vanlig vaniljeis, tilsetter 1 pk. Nora jordbær og rabarbrakompott og kjører det sammen i ismaskinen.

Oppskrift på vaniljeis, finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1476605834_hjemmelaget_vaniljeis.html

Når isen har stivnet, men fortsatt er så myk at den kan håndteres med skje, fyller jeg den i sjokoladefordypningene, pakker formen i plast og setter den i fryseren. Før servering, holder jeg formen delvis ned i varmt vann og løsner isen forsiktig.

Coulis:

200 g jordbær

50 g melis

1 ss limesaft

Jordbær og melis kjøres med en blender den er en jevn blanding. Smak til med lime og tilsett ev. mer melis. Sil coulisen gjennom en sikt. Sett kaldt til servering.

Ved servering, har jeg lagt en liten øse coulis, satt på isen og pyntet med bær og mynte. Det smaker godt med noe sprøtt til. Her har jeg brukt en fransk makron, med jordbær.

 

 

 

5 kommentarer

Siste innlegg