Kjempegode rundstykker

Hjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriften gir lekre, luftige rundstykker.

Smelt 125 g smør og hell i 6 dl melk, løs opp 1 pk gjær i blandingen og tilsett 1 sammenpisket egg.

Bland 1 kg hvetemel, 1 ss sukker, 1/2 ts bakepulver,1 ts salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 16 like deler og bak ut i valgfri fasong. Legg dem på bakepapirdekt stekeplate og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Stekes på 225 grader i 10-12 minutter. Pensle deretter med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dryss over sesamfrø før eggeblandingen tørker. Avkjøl på rist.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg