Pistasjis med vanilje

Knus 150 g pistasjkjerner i en blender med 50 g sukker. Del 1 vaniljestang av god kvalitet (f.eks. Tahiti) på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp 5 dl melk og 3 dl fløte med pistasjkjernene og vaniljestangen inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter. Pisk 6 eggeplommer og 100 g sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner. Kjør blandingen en ekstra gang med stavmikser, sil den over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig..

Her har jeg servert isen med fransk vaniljemakron og en en coulis av bringebær og blåbær, som jeg har kjørt sammen med en stavmikser, silt og smakt til med melis.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg