Bortsj – russisk rødbetsuppe

Bortsj er en deilig russisk suppe, som  passer godt en kald vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurt å bruke engangshansker når du jobber med rødbetene.


Rens og riv 5 rødbeter og finhakk 2 løk og 2 fedd hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele. Tilsett rødbeter, 1 gulrot, 2 poteter og 250 g kål i tynne strimler (grovt revet). Hell over 1,5 l kraft og tilsett 2 laurbærblader, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv 1 rødbete til grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette gjør at suppen får den fine rødfargen). Smak til med 2 ss vineddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme og godt brød, gjerne grovt.

 

5 kommentarer
  1. Du har litt for mange rødbeter. Var de små? Jeg bruker 2 stk. av de største jeg finner i butikken eller 3 skt. i størrelsen av en pære.
   Om suppen er “oransje” og mistet den gode røde fargen, er dette pga. “umodne” rødbeter som selges i Norge. Har ikke opplevd dette i hjemmelandet. For å være sikker at den røde fargen gjenstår, skal tyne skiver av rødbeter stekes i en stekepanne på lik linja med løk og revet gul-roter.
   Suppen bør være mer flyttende, ikke så lik gulasj eller lapskaus.
   Jeg har aldri smakt borsch kokt på kraft ettersom den SKAL inneholde kjøtt. Bortsett fra før jul og påske i det tradisjonelle kristne faster i 40 dager hver gang.
   Spennende og inspirerende blogg. Lykke til.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg