Bankekjøtt av elg

Mormoren min var veldig god på norsk tradisjonsmat og det var ikke alltid lett å vite hvorfor maten hennes ble så god. Jeg oppdaget etter hvert at hemmeligheten med bankekjøttet hennes, var at hun stekte kjøttet i tørr panne, som ga en litt karamellisert overflate. Dette ga en veldig god smak til kraften. Her har jeg laget en variant med elgkjøtt.

 

1 kg bankekjøtt av elg skjæres i 1 cm skiver og brunes litt og litt i en tørr, ganske varm panne. Ta kjøttet over i en gryte. Kok ut pannen, helst med elgkraft, men om du ikke har det, kan du bruke vann. Kraften helles deretter over kjøttet. 2 løk skjæres i grove biter og stekes i smør, til den er gylden og helles over kjøttet. Kok ut pannen med elgkraft igjen. Stek 2 pk sopp (kantarell, sjampinjong el. aromasopp) i smør og kok ut med kraft enda en gang. Tilsett 1 ts pepper og 2 laurbærblader. Om du har brukt vann og ikke kraft, tilsetter du 4 ss fond nå (helst viltfond, el. oksefond). La det hele koke i minimum 3 timer. Smak til med salt og pepper. Jevn litt med brun maizenajevner.

Serveres med poteter, erter (eller andre grønnsaker du har lyst på) og tyttebærsyltetøy.

1 kommentar
    1. Wonderful work! This is the type of info that should
      be shared across the net. Shame on the search engines for no longer
      positioning this publish higher! Come on over and talk over with my website .
      Thank you =)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg