Ostesufflè er en av barndommens virkelig gode matminner og jeg synes fortsatt det er skikkelig godt. Jeg varierer den litt med f.eks. å ta i litt strimlet kokt skinke, men ikke så mye at sufflèen ikke blir luftig.
Lag en tykk, hvit saus av 3 ss smør, 4 ss mel og 3 dl melk. Avkjøl sausen i noen minutter, før du tilsetter 5 eggeplommer, 1 ts salt, 1 ts muskat og 200 g reven ost, gjerne vellagret.
Stivpisk 5 eggehviter og rør dem forsiktig inn i sausen. Hell røren i en smurt ildfast form og stek sufflèen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres med en gang. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Server ostesufflèen med godt brød og en salat ved siden av.
1 kommentar
Denne så skikkelig god ut! Takk for at du deler!