Ostekake med smak av jul

Det er litt jobb med denne kaken, men den smaker godt og om du er litt kunstnerisk, kan den se veldig lekker ut.

 

Knus 300 g pepperkaker i en foodprossesor eller i en pose med en kjevle, bland inn 150 g smør i terninger. Bland det til en jevn deig. Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt utover bunnen. Stekes i ovnen på 170 grader i 10 minutter og settes til avkjøling.

Lag sitrongele av 1 pk gele og 2,5 dl vann og sett til avkjøling.

Visp sammen 200 g kremost naturell, 50 g kremost med smak av mandarin og ananas, 1 boks rømme, 1 ts vaniljesukker og 100 g melis godt sammen i en mikser.

Visp 3 dl fløte til krem og sett den kaldt.

Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis og bland kremen forsiktig inn. Hell det over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

Lag bringebærgele av 1 pk gele oog 2,5 dl vann. La geleen bli helt kald og hell den over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.

Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.


Pynt med bær, f.eks. bjørnebær, blåbær, bringebær og physalis, pepperkaker, polkastenger og mynteblader. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg