Helt gresk, kylling med salat og sitronpoteter

Dette er min favorittrett fra Hellas. Kyllingen blir helt nydelig etter et langt opphold i marinaden. Jeg serverer den med tzatziki i tillegg til potetene og salaten.

800 g kyllingbryst legges i en marinade av 1 beger gresk yoghurt, 6 fedd moset hvitløk, 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket timian, 1 ts tørket mynte, 1 dl oliven olje, saften av 1 sitron lemon, 1/2 ss salt og 1 ts pepper. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 4 timer, gjerne natten over. Kan enten grilles eller legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader, til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.

 
3 bakepoteter skrelles og deles i staver på 2 x 2 cm og stekes i ovnen på 200 grader, i et bad laget av 2 dl olivenolje, saften av 1 sitron, 4 moste hvitløk, 1 ts tørket oregano, 1⁄2 ts salt, 1⁄2 ts sort pepper og kyllingfond.

 

Den greske saleten er laget av fetaost, som er smildret opp, rødløk i tynne ringer, små tomater, delt i to, agurk i terninger og fersk oregano. Dressingen består av 1/2 dl olivenolje og saften av 1/2 sitron.

Oppskrift på tzatziki finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1469019110_solskinn_og_sommerfer.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg